Utvald pryl - jordglob

Visst är det så, att man alltid hittar något nytt som man fastnar för och som man gillar extra mycket. Något som kommit tillbaka rejält är jordgloben. Den har varit inne ett bra tag nu, och varje gång jag ser en tänker jag, att jag måste köpa en snart!

Förr var jordgloben av en mer traditionell stil, medan den idag har ett mer modernt stuk. Den nya och mer moderna är ju mer exklusiv och självklart dyrare. Den mer traditionella kan man fynda på second hand om man har tur, annars kan de också vara väldigt dyra och eftertraktade.

Moderna jordglober. Ligger mellan 1000-2000 kr. Skulle kunna tänka mig vilken som, båda är lika fina!
Jordglober av traditionell karaktär. Den kan vara riktigt snygg att ha i ett modernt hem som en kontrast för att blanda gammalt och nytt.

(Bilder lånade från: www.jordglob.se)

Topplista

Här kommer min topplista över inredningsbutiker i staden Borås.

  1. Mariella Inredningar (Lilla Brog. 9) hamnar på förstaplats. Oh la la, älskar denna butik. Nackdelen är dock att allt är väldigt dyrt. Men man får vad man betalar för om man säger så, exklusiva och kvalitativa smakfulla prylar som har fin design. Här har jag bland annat köpt en av mina käraste ägodelar, nämligen min Bourgie bordslampa från kartell (bild lånad från www.rum21.se):  2. Rum 21 (Skaraborgsv. 21) -> http://www.rum21.se/.  Här är det lite samma sak, som i butiken Mariella Inredningar; dvs. dyrt men fin design. Inspirationsbilder så ni får en bild av hur det kan se ut i butiken:
Bilder lånade från: www.rum21.se


3. Ränder och trender (Lilla Brog. 28).
Trevlig, men ack så liten butik. Säljer bland annat Cult-prylar m.m.  Härifrån har jag mina supertjusiga ljusstakar.

Foto: Emelie Larsson


4. Village (Österlångg. 45). Denna butik har precis öppnat här i Borås, vilket jag är glad över. Village fanns  här för några år sedan men lade ner/flyttades av okänd anledning. Hur som helst, fina prylar till ett ganska bra pris. Mycket färg och form samt fina detaljer:

  Idag spanade jag in en massa inredning hos Ränder och trender, Hjärterum och Village.     Village har ju öppnat här i Borås, perfekt! Fin lokal, fin utformning i butiken. Otroligt fina och smakfulla prylar.
Bilder lånade från: www.village.se

5. Wahlströms konst (Lilla Brog. 11). I denna butik har de försäljning av konstmaterial, därför går jag endast hit i behov av förbrukningsmaterial i form av färg, penslar, dukar etc. Inget ställe jag går till för att få inspiration om man säger så, därav placering på listan.
(Märks tydligt på vilken gata inredningsbutikerna har sitt fäste, dvs. Lilla Brog.)


Sådär, det var den topplistan. Och ja, det är i ordning på vilken jag gillar mest. Alltså Mariella Inredningar. Finns ju även Hjärterum, Önska och Cervera etc. Lite tråkigare butiker dock. Hjärterum har samma stil rakt igenom, dvs. Shabby chic. Blir för mycket av det goda, det behövs lite mer kontraster enligt min smak. Men visst, kan man alltid handla där också! Alla affärer är fina på sitt vis och alltid hittar man något! (Kedjan Hemtex finns ju självklart också. Min mor arbetar däremot på deras kontor, därmed har jag en hel del prylar därifrån. Då blir det inte att man uppsöker denna affär lika ofta).

Favorit: Karaffer

Alla har vi väl en eller flera favorit/-er? En av mina är karaffer. Det är verkligen snyggt och användbart (För kom ihåg, de ska användas och inte bara vara en prydnad!) . Förr i tiden var det mycket karaffer på bord, byråer och skänkar. Gärna på en snygg silverbricka med innehåll i såklart. Jag för denna tradition vidare, because I love it and it's so damn fancy!

 

Here they are

 

Första: Second Hand, Röda Korset. Andra: Orrefors, från Kosta Boda-butiken som ligger bredvid Kosta Boda Art Hotel i Småland.

Snyggisen ovan är Design House Stockholm. Finurlig funktion, man lägger locket i ett specialdesignat hål undertill på karaffen då man serverar. (Såg fingeravtrycken på den nu, usch jobbigt när man har alldeles för bra kamera ;)

 

 

Visa fler inlägg