Fyrtio år

Foto Emelie Larsson, designbyemlson.com
 
Det är så kul att vissa saker finns bevarade! Och att få äran att återanvända dessa ting känns extra skoj. Som detta påslakan med gula moln till exempel. Det är över fyrtio år gammalt, men det ser knappt använt ut (är det ens använt moster M!?). Min kusin hade det när han var liten, och nu ska vår bebis få ha det. Det roliga är att mönstret är otroligt modernt, det finns massvis av prylar i liknande/samma mönster i butikerna idag. Nu är det bara dryga fyra veckor kvar till en ny liten människa ligger där i sängen och sussar gott. Spännande!
 

Böcker i färgordning

 
Jag har i tidigare inlägg bloggat om hur man kan utforma sin bokhylla med böcker på olika sätt, och framförallt har jag lyft fram att ställa böcker i färgordning. Det blir som ett konstverk och ett helt annat intryck av din hylla! För några veckor sedan hjälpte jag min kära mor med att vända upp och ner på hela deras vardagsrum. Jag tog ner alla (och då pratar vi MÅNGA) böcker från bokhyllan och började sortera dessa efter färg. Hela rummet förändrades, det blev ett helt nytt vardagsrum! Ibland är det bra att ta bort och börja om på nytt, vi använde oss av exakt samma saker och behövde därför inte köpa något nytt. Vi använde helt enkelt det vi har, fast på ett helt annat sätt. Det händer ofta att jag låser mig i mina tankegångar vad det gäller ett visst rum, då brukar jag alltid börja om från början. Kanske hittar jag några prylar från ett annat rum som kan vara passande? Eller så organiserar/placerar jag föremålen annorlunda.

Köket ALLA bloggar om

Foto Alvhem Mäkleri - köket många inredningsbloggare bloggat om den senaste veckan.
 
Det är lustigt och nästintill komiskt hur alla inredningsbloggare ofta bloggar om exakt samma sak och om exakt samma hem. Är det så att en bloggare börjar så apar ytterligare tio bloggare efter. Oftast är det självklart befogat att det är så, eftersom innehållet i inlägget i fråga håller extremt bra kvalitet inredningsmässigt. Jag kan erkänna att även jag tänkt blogga om detta kök eftersom det faller mig i smaken, det kan till och med vara ett av mina absoluta drömkök. Ibland känns bloggarna/inläggen bara så opersonliga och osjälvständiga, vilket får mig att undra om det är brist på fantasi och kreativitet hos oss inredningsbloggare? Kanske är det något jag får finna mig i? Stora inredningstrender skapar säkerligen gemensamma nämnare hos oss alla, vilket gör att det kanske kan upplevas som att vi många gånger bloggar om samma saker.
 
0 kommentarer
publicerat i Inredning, Inredningsstilar;
Taggar: alvhem kök, alvhem mäkleri, alvhem mäkleri inspirerar, kök marmor, kök marmor och mässing, kök mässing, stora glödlampor mässing
Visa fler inlägg